antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue

Історія

Розкопки в 1977 році на півдні Фокшан визначено, що поточний вогнище міста була заселена з епохи неоліту, предмети належали Cris культури Там виявлений (бл. 5000 до н.е.).

Був виявлений скарб даків III-II до н.е., скарб римських імператорських монет, інших доказів матеріальної культури Карпов і сарматів з II-III століття нашої ери.

Вторгнення готів, гунів, слов'ян і татар, була жорстка вплив на території, розташованій де місто сьогодні.

По-перше ДокументиДата була згадка міста в 16-му столітті (30 січня 1575 Коли Олександр Воде Валахії згадується в документі Він був вражений тим, що "з обманом у Фокшан Джон Вода"), набагато старше поселення Milcov.

До початку 17 століття, Фокшань не знайшовся написаний в селі, і після 1615-1620 згадувалося ім'я справедливим, протягом довгого часу, ставши самим важливим населеним пунктом між Trotuş і Ramnicu Сарат, укладання на стику торгових шляхів підключення Який Валахії з країнами Західної та Східної Європи.

Перший документ згадав про існування яких люди з Фокшан, виданий господаря Валахії Мірча Олександру II. Королівської хартії, Написана в січні 1 575 відноситься до битви воював в 1572 році, в рік Фокшан яка згадується вперше в документі.

У зв'язку з тим, що "Focşani" прямо на кордоні які були розділені Молдавію з Валахії, з плином часу, два міста з такою ж назвою, ДЕ Сформований: Focşani Волощини і Молдавії Focşani.
Навколо 1641, на анонімній чужій мандрівника Focşani описаної у великому місті, розташованому "прямо на кордоні Молдавії та Валахії між, розділених струмком, а Мур, який побудований над кам'яним мостом." Струмок був фактично створений підпір, відволікаючи частина вод Milcov, який спочатку мав достатньо води, щоб покласти в млини руху, але після 1831 яка майже повністю закрита.

На 1 січня 1848 Молдавії та Валахії між митними було придушене, таким чином, свою функцію Васлуй втратив в митниці. Після обрання Олександра Джона Куза як правитель обох князівств, він видав указ про 10 липня 1862 Які законодавчому наступним "і поділитися місто Фокшан, сторони і через Milcov річки, об'єднає в єдине місто, який Буде муніципалітет Putnam графстві ". Між 1859 і 1862, в Фокшан функціонували ЦК доручено складання загальних законів двох князівств, Касаційний суд протягом двох префектурах (Путна і Римніку Сарат), дві будівлі судів, два підрозділи поліції, дві секції міста.Прапор цивільної гвардії Фоксані.

У період з єдності незалежності, відомий як період процвітання. У 1866 році був побудований середню школу, сьогодні відомий як "Уніря" Національного коледжу, округу і муніципальних в 1867 році лікарні і в 1873 році в міському саду. Наприкінці 19 століття і на початку 20-го століття, міські Свідки процвітає розвитку, в política чином, що кілька установ сформувалася, такі як філармонії, символічно названа "Дойна Вранча" (1907), публічна бібліотека (1912) "Г-н Gh. І вставити Театр (відкритий в 1913), Палац Justice.On 30 грудня 1881 Перший сіоністський конгрес відбувся Focşani. 8 вересня 1917, в Фокшан було підписано перемир'я між представниками румунської армії і Центральними державами. У період Interware Продовжується розвиток міста Фокшани року на будівництво електростанцію, народний Атенеум "Майор Георге Paste", будівля Національного банку, побудований в неокласичному архітектурному стилі, палац Телефони; покращує мережу водопостачання та вуличної мережі, Мавзолей Героїв БУВ Васлуй У період з 1924 і побудований в 1926 році і пам'ятник Героям полку 10 полку, побудованих in1930.

У період Interware загострення правих антисемітизм рік політиці починається маніфест проти єврейської громади, існуючої в місті. Таким чином, в 1925 році, шлюб Корнеліу Кодряну з Оленою Ilinoiu (був очолив церемонію в Фокшан) Також є політики значення. Антисемітські виступи провів і магазини єврейської громади руйнується. Після 1950 місто стало свідком швидкого процесу індустріалізації з прямим впливом на процес економічного зростання, населення почали міграцію в міські райони і ЇЇ таким чином інтеграції в міській структурі міста:
Перші житлові будинки (станція Райони, квартали, Південні квартали Bahne, Центральний район міста) Були побудовані.

Промислова зона поступово починає розробку Текстильна фабрика була побудована (нині СК Інком SA), оброблення деревини завод (1963) (SC MOPAF SA) завод для пристроїв, штампування, лиття та дровоколов (1971) (SC Romseh SA), електроустаткування Товариства (СК Instaelectric SA), виробництво вина та комерціалізації (Sc Вінікола Сб, СК Vincon SA), завод з виробництва пластмас (1974) (Р-Унипласт Ltd. (1973), емальовані каструлі Виробництво (1979) (SC ВЕФ SA) Металургійний завод (Metanef) Одиниці, що належать до легкої промисловості (СК Хейм-MILCOVUL SA), бавовна-прядильна фабрика (1981), EFECTOFIL SA (1991)), а також харчової промисловості (молоко, м'ясо, овочі та фрукти обробки) Будучи побудований в цьому Період.

Місто Фокшань, Вранча Став муніципалітету в 1968 році, з новим адміністративно-територіальним організації Румунії.