antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue
 

MUZEUL VRANCEI - SECŢIA DE ISTORIE ŞI ARHEOLOGIE

 

Casa Alaci, in prezent sectia de istorie a  Muzeului Vrancei,  monument istoric cod LMI VN-II-m-B-06430, a fost construita de o familie de targoveti armeni. Realizata in stilul eclectic de la sfarsitul secolului al XIX lea, aceasta opera arhitecturala confera o nota distincta orasului, reprezentand una din exponentele unei societati elitiste si instărite la acea vreme. 

Muzeul de istorie, cuprinde colecţii de arheologie care ilustrează vieţuirea omenescă pe aceste meleaguri din timpuri imemoriale. Perioadele istorice reprezentate sunt preistoria, antichitatea, evul mediu, continuând până în secolul al XX-lea, prima jumătate. Sunt prezente bogate colecţii de arheologie (ceramică neolitică tip Cucuteni, tezaure dacice şi romane). Vizitatorii descoperă rezultatele săpăturilor arheologice de la Cândeşti, Pădureni, Bordeşti şi alte aşezări, dar şi obiecte de ceramică, ocupaţii meşteşugăreşti sau obiecte de cult. Sunt prezentate şi cele mai importante lăcaşuri religioase din Vrancea. Materialului arheologic din perioada medievală i se adaugă documente, stampe,şi harţi menite să completeze imaginea rolului Focşanilor şi judeţului în istoria medie a României. Capitolul de istorie modernă şi contemporană realizează o imagine completă a locului Focşanilor în cadrul revoluţiei de la 1821 şi 1848. Importantă  colecţie de documente şi obiecte referitoare la Unirea Principatelor de la 1859.

 

Program de vizitare al muzeelor

 

Luni Închis
Marți 08:00 -16:00
Miercuri 08:00 -16:00
Joi 08:00 -16:00
Vineri 08:00- 16:00
Sâmbătă 08:00 -16:00
Duminică

08:00 -16:00

 

Preturi de intrare: 

Adulți preț întreg - 4 lei

 Grupuri organizate adulți și pensionari -2 lei

Elevi, veterani de război,  persoane cu handicap mediu sau ușor, reducere 75% din prețul biletului întreg – 1 leu

Persoanele cu handicap, grav sau accentuat precum și persoanele  care le însoțesc și salariații din rețeaua muzeală- gratuit