antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue

Context

       Proiectul de faţă reprezintă o continuare a preocupărilor Primăriei Municipiului Focşani de a atrage un număr cât mai mare de turişti în regiune şi de a oferi servicii turistice de calitate ridicată.

      România este ţara din UE cu cel mai mare număr al populaţiei care trăieşte din agricultură – un procent ce trece de 30% din populaţia activă a ţării. Această situaţie trebuie schimbată, întrucât agricultura performantă a altor ţări UE va face necompetitive produsele agricultorilor români, care vor fi împinşi să caute alte modalităţi de subzistenţă. În regiunea Sud-est numărul celor care lucrează în agricultură este şi mai mare de cca. 40% din populaţia activă a regiunii. Dezvoltarea turismului poate prezenta o posibilitate de crea noi locuri de muncă şi de a creşte competitivitatea economică a municipiului, fără investiţii majore.

      Municipiul Focşani a fost preocupat, având în vedere şi poziţia geografică să promoveze dezvoltarea turismului. Prezentul proiect face parte din iniţiativa mai amplă a municipiului de a dezvolta un centru turistic atractiv cu multiple posibilităţi de atragere a turiştilor. Primăria Municipiului a dezvoltat mai multe trasee turistice în apropierea localităţii şi a realizat o strategie de dezvoltare locală în cadrul căruia dezvoltarea turismului reprezintă o prioritate importantă.