antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue
 

Бібліотека «Дуйлю Замфіреску» - Будинок Блюм

 

«Споруджена у кінці XIX століття доктором Блюм, з першим поверхом прямокутної форми й безвіконними стінами на північній стороні. Сама будівля служила житловим приміщенням. Кімнати розташовані симетрично навколо центрального холу, перехід зроблений за системою «вагон». У північній частині холу – дерев'яні сходи піднімаються на другий поверх.

На першому та другому поверхах, на північно-західному куті, знаходяться кімнати з балконами, закритими дерев'яними вікнами та парапетами із прикрашеної в румунському стиліÂ  дошки. На зовні поверхи розмежовані виразним поясом. На рівні парапету вікна першого поверху передбачені балясинами, а зверху штукатуркою у формі брів. Карниз реалізований із ломбардної стрічки й послідовними сходинками зі штукатури. Стріха й дах зроблені в румунському стилі» (Національної культурна спадщини, побудована в повіті Вранча – Музей Вранчі)

Будинок був націоналізований в 1950 році й у розпорядження Кадастровому офісу Вранча (кадастровий офіс та територіальної організації), а потім АМР (Асоціація мисливців і рибалок), і, нарешті, в 1988 році будинок перейшов у розпорядження Повітової бібліотеки «Дуйліу Замфіреску», де й на даний час працює бібліотека.